Fleischer Adrienn, 12.a osztályos tanuló beszámolója.

„Iskolánk lehetőséget adott egy úgynevezett mellékszakképesítés választására, melynek pontos megnevezése: Előadóművészeti program- és projektszervező. Az osztályunk kétharmada élt is ezzel az alkalommal.
A képzés két éven át tartott, melynek során tanultunk projektmendzsmentet és rendezvényszervezést, valamint az előadóművészet különböző ágainak történelmét is részletesebben átvettük. Ahhoz, hogy ezt a szakmát megszerezzük először is egy projektmunkát kellett készítenünk, miben egy komplett előadóművészeti rendezvényt szerveztünk meg. Különböző elemzések, táblázatok és költségvetések sorai következett ebben az időben.
Leírhatatlan érzés volt a kész szakdolgozatunkat kinyomtatva a kezünkben tartani. Mindezek után következett a szóbeli része a vizsgánknak. Ekkor bemutattuk a rendezvényünket egy prezentáció segítségével, majd részleteztük a 20 tétel egyikét. A szóbeli feleletek nagyon barátságosan teltek és megtisztelő volt, hogy a vizsgabizottság kollégáknak szólított minket.
Cseppet sem bántam meg, hogy vállalkoztam a képzésre. Mindent összevetve élveztem a munkafolyamatot és büszke vagyok magamra és az osztálytársaimra is. Megnyugtató érzéssel tölt el, hogy miután véglegesen kilépek az iskola ajtaján az érettségi bizonyítványom mellett egy szakmát igazoló okiratot is tarthatok a kezemben.”