A védőoltás nem garantálja, hogy nem fertőződhetünk meg, és – akár anélkül, hogy tudnánk róla – nem adhatjuk tovább a vírust.

Ezért a felsőlégúti tüneteket produkáló betegeknek, fontos, hogy tesztelésék magukat, illetve az tünetmentes személyek is teszteljenek, mielőtt veszélyeztetett csoportba tartozó emberekkel kerülnek közvetlen kapcsolatba.

Erzsébetvárosban ingyenes koronavírus szűréssel segítjük a járvány elleni védekezést. Az antigén gyorstesztekkel végzett vizsgálatra minden, 6. életévét betöltött hetedik kerületi lakos jogosult, a 14 év alatti gyerekek csak szülői felügyelettel.

A vizsgálatokat december 1.-17. Között végzik el a Bischitz Johanna Integrált Humánszolgáltató munkatársai, hétfőnként és szerdánként 15.00-19.00, míg pénteken 08.00-12.00 között.

A teszteléshez előzetes regisztráció szükséges. Ezt megtehetik online, a https://idopont.bjhuman.hu/, vagy telefonon munkanapokon 8.00-16.00 között a +36 1 283 4891 vagy a 06 30 788 5513 telefonszámom.

Kérjük, hogy a vizsgálatra hozza magával TAJ kártyáját, lakcímkártyáját és személyi igazolványát. A vizsgálatkérő lapot a helyszínen biztosítjuk.

A tesztek kiértékelése 15 perc, ennyi várakozási idő szükséges.

Pozitív eredmény esetén a lehető legrövidebb úton – lehetőség szerint tömegközlekedés igénybevétele nélkül – térjen vissza otthonába, haladéktalanul értesítse háziorvosát és munkáltatóját. A helyszínen fertőtlenítőszer-adagolókat helyezünk ki, a helyszínek folyamatos tisztításáról és fertőtlenítéséről kollégáink gondoskodnak.

Vigyázzunk magunkra és egymásra!