JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost


TANÉVKEZDÉS 2019/2020

Kategória: K30 friss hírei

TANÉVKEZDÉS

A 2019/2020-as tanév első tanítási napja szeptember 2. 8.00 óra. Érkezni 7.45-re kell.

Az 1. napon 8.00-11.40-ig lesz tanítás, utána napközit biztosítunk. A tanévnyitó ünnepély az 1. tanítási napon lesz. Megjelenés ünnepélyes öltözékben (fehér felső, sötét alsó).  

 

TANKÖNYVEK

A 2019/2020-as tanévben az 1-2. évfolyamosok a tankönyveket térítésmentesen kapják, dolgozhatnak benne, nem is kell visszaadniuk. A rendelet szerint az 1-2. osztályosok évente új tankönyvet kapnak.

A 3-9. évfolyamosok is térítésmentesen kapják a tankönyveket, ezek a könyvtár tulajdonát képezik, tartós tankönyvnek számítanak, azaz a diákok felelősséggel tartoznak értük, és tanév végén jó állapotban vissza kell adniuk.

A tankönyvek osztása az osztályok számára kijelölt időpontokban zajlik majd iskolaidő alatt szeptember első napjaiban. A 10-12.-esek számára a térítési díjakat az osztályfőnökök közlik.

Díszpolgári cím

Kategória: K30 friss hírei

2019. március 13-án Presser Gábor, a Kertész utcai iskola egykori diákja Erzsébetváros Díszpolgára lett. Gratulálunk!
A díszpolgári címmel járó összegből 200.000 Ft-ot felajánlott a művészeti képzésünk támogatására.
Nagyon köszönjük!

Ugorj be egy versre!

Kategória: K30 friss hírei

Beugrottunk! a 7. B osztályos tanulókkal az “Ugorj be egy versre! Világrekord kísérlet sztárokkal” eseményre a Fészek Művészklubba a költészet napján, ahol  Lutter Imre 24 órás versmondása zajlott. Óránként lépett fel egy-egy ismert művész a versmondó pihenő ideje alatt. Mi a Kávészünet zenekart csíptük el, és a forradalmakról szóló blokkba hallgattunk bele. Nagyszerű élmény volt kicsit elfeledni a munkás hétköznapokat.

Kerületi angol verseny

Kategória: K30 friss hírei

Kerületi angol versenyen Mezei László 5. a osztályos tanuló III. helyezést, Miklós Bálint 6. a osztályos diákunk szintén III. helyezést ért el.
Eredményükhöz gratulálunk!

Ádámok és Évák

Kategória: K30 friss hírei

A felső tagozatosok közreműködésével rendezett Ádámok és Évák ünnepéről, melynek címe Népek meséi volt. A rendezvényen két nap alatt több mint húsz oktatási intézmény színjátszó csoportja lépett fel. Iskolánkat a 7. B osztály képviselte, feladatuk egy madagaszkári népmese (Rafara, a víz lánya) bemutatása volt. Előadásukkal elnyerték “Az ízlésesen modernizált előadás” oklevelet, valamint “A legügyesebb lány főszereplő”-nek járó elismerést Rubay Viktória személyében.
Teljesítményükhöz szívből gratulálunk.