JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost


Református hittan karácsony

Kategória: K30 friss hírei

A református hittanosoknak 2019 december 22-én tartottuk meg a karácsonyi ünnepséget a Klauzál téri gyülekezetben. Köszönjük a szülők és gyerekek hozzájárulását, támogatását, hogy együtt örülhettünk vasárnap Jézus megszületésének.

Szalagavató - 2019

Kategória: K30 friss hírei

November 29-én került sor a szakgimnazisták szalagavató báljára a Ferencvárosi Művelődési Központban. Az ünnepséget iskolánk igazgatója Tillinger Péter nyitotta meg. Az alsóbb évfolyam diákja  versekkel és dalokkal kedveskedtek a végzősöknek. Majd egy kisfilm levetítése hozott vidám perceket a terembe. Ezután került sor a szalagtűzésre.  Varga Barbara osztályfőnök tűzte fel a diákjainak szalagot. A műsor fénypontját a csodálatos báli ruhában ellejtett keringő jelentette. Zárásként a bálozok felkérték szüleiket, tanáraikat egy rövidke táncra.

Esélyegyenlőségi nap

Kategória: K30 friss hírei

A 3.d és 4.a osztály  az Erőművház által szervezett esélyegyenlőségi napon vett részt. A gyerekek a  Mozgásjavító Intézet foglalkozásán speciális eszközökkel készítettek szendvicset, majd kipróbálhatták a kerekesszékes akadálypályát.

A Duna -Ipoly Nemzeti park műbarlangjának labirintusában  végigmászni igazi kaland volt !

Délután a Baltazár Színház  előadását néztük meg. A gyerekek vastapssal jutalmazták a színészek teljesítményét.

Látogatók

Kategória: K30 friss hírei

Nagy volt az izgalom az 1.a osztályban....A kis elsősök volt óvodáiból érkeztek látogatóba az óvónénik, akik megnézték, mennyi mindent megtanultak már a kicsik, milyen ügyesen számolnak, milyen sok angol szót tudnak. A bemutató órát az óvónénik és tanítónénik megbeszélése követte az óvoda-iskola átmenet témájában.

A Világ legnagyobb Tanórája 2019.09.30.-10.04.

Kategória: K30 friss hírei

Az ENSZ 2015 szeptemberében indította útjára a „Project Everyone” kampányát, amelyben a Világ Legnagyobb Tanórája keretében a 17 újonnan megfogalmazott Globális Célját szeretné megismertetni a gyerekekkel. A kezdeményezéshez világszerte számos ország – köztük Magyarország is – csatlakozott. A Világ Legnagyobb Tanórája az első nemzetközi oktatóprojekt, amelyen keresztül a gyermekek világszerte egy időben megismerhetik a fenntartható fejlődést szolgáló Globális Célokat, amelyek a társadalom kiemelt problémáira kívánnak megoldást nyújtani, többek között a mélyszegénység felszámolásával, az esélyegyenlőség megteremtésével, a minőségi oktatás biztosításával és a környezetünk védelmével.

Az alsó tagozatosok közül a 3. és 4. osztályosok csatlakoztak a kezdeményezéshez. A témákhoz kapcsolódó animációk megnézése, a globális célok megismerése után összegyűjtöttük azokat a természeti és társdalmi problémákat, melyek egyre élhetetlenebbé teszik a Földet. Utánanéztünk, hogyan lehetne enyhíteni a gondokat.Végül az osztályok összeállították saját plakátjukat azokból a vállalásokból, melyeket minden kisgyerek meg tud tenni a mindennapokban környezete védelméért -2030-ig.

Bővebben...