JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost
  • Aktuális szülői tájékoztató ITT olvasható.
  • K30
  • Dobsuli


 

 

A Miskolci Egyetem Együtthaladó című programját évek óta jól ismerik a nálunk tanuló külföldi diákok, hiszen az egyetem számukra készített könyveinek segítségével tanulják a magyar nyelvet Rita néni irányításával.

Idén az egyetem kitalált valami újat: Kazinczy szép kiejtési versenyt - nem magyar anyanyelvűeknek. Éppen ezért a tanév során 10 felsős diákunk sokat gyakorolta a magyar nyelvű szövegek olvasását, hangsúlyozását, hogy április 21-én a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban megmutathassa, meddig jutott.

A verseny egy rövid bemutatkozással kezdődött. Versenyzőink egy mesét adtak elő anyanyelvükön. (Szerintem a fotók alapján rá lehet jönni a mese címére, így azt nem árulom el.) Majd egy kis falatozás után következett maga a verseny: először a már begyakorolt szöveget olvasták fel a zsűrinek, majd egy ismeretlen szöveggel is meg kellett birkózniuk. A versenyzőket sajnos a szülők, tanárok nem hallgathatták meg, így csak a segítők beszámolói alapján tudjuk, hogy ügyesek voltak, és a zsűrinek nem kis fejtörést okozott a legjobb három kiválasztása. Végül megszületett az eredmény: az "A" szintűek közül a 2. helyezést érte el Utsav, akinek ezúton is gratulálunk.

Tóth Annamária

 

  

  

                                             A többi kép ITT tekinthető meg.