JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost
  • Aktuális szülői tájékoztató ITT olvasható.
  • K30
  • Dobsuli
  • Az őszi szünetről részletes információ ITT olvasható. A szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéhez a tájékoztató ITT, a nyilatkozat ITT olvasható, illetve tölthető le.
  • Kedves Szülők! A tanévkezdéssel kapcsolatos informácók ITT olvashatók

Szűrő

Dobsulisok a Duna TV-ben

Kedves Szülők és gyerekek! December 30-án 10.25-től lesz a Duna TV-n a "Család-barát"-ban a MintaPinty, de ami ennél sokkal lényegesebb, 8 dobsulis is a műsorban szerepel, amint saját magukat alakítják, mint gyerekek.    /Rizik Attila/

  

       

  

MikulásGyárban

 

 

 

 December 15-én a MikulásGyárban járt a 2.m osztály. Adományt is vittek a rászoruló gyerekeknek. A mikulás a kedvességével teljesen rabul ejtette a gyerekeket.

  

  

                                          A többi kép ITT tekinthető meg.

Luca napi vásár -2017. december 13.

 

December 13-án Luca napján karácsonyi vásárt rendeztünk a Dobsuliban.

  

  

                                          A többi kép ITT tekinthető meg.

Mikulások

 

 

December 6-án a általában egy Mikulás jött a Dobsuliba. Az idén egyszerre három is érkezett. A gyerekek izgatottan várták már a kedves, öreg Télapókatt. 

  

  

                                         A többi kép ITT tekinthető meg.

Külföldi diákjaink karácsonyi kirándulása

 

 

December 4-én az iskolánkba járó külföldi tanulók karácsonyi kiránduláson vettek részt az önkormányzat támogatásával. A gyerekek a Bazilika kilátójából csodálhatták meg fővárosunkat. Majd a MINIVERSUM izgalmas, interaktív programja nyűgözte le a gyerekeket. A kis csapatot Grecsnik Györgyi és Dudás Rita kísérte.

  

  

                                          A többi kép ITT tekinthető meg.

Sporthírek

Új labdákat kaptunk a tornatermi foglalkozásokhoz, amiket Kati néni felfújt. Azonnal ki is próbáltuk a szép színes, csalogató, mindenféle méretű labdákat. A különböző kidobósok után "szabadultunk a labdától" két csapatban. Nagyon élveztük az új lasztikkal ezt a játékot!

Bemutató óra az 1. osztályokban

Csütörtökön nyílt napot tartottunk az 1. osztályokban. Az érdeklődő szülők és óvodapedagógusok nagy érdeklődéssel nézték, hogy mit tudnak a kisiskolások.

Nyílt nap az 1. osztályokban

Csütörtökön nyílt napot tartottunk az 1. osztályokban. Az érdeklődő szülők és óvodapedagógusok nagy érdeklődéssel nézték, hogy mit tudnak a kisiskolások.

MikulásGyár

 

 

 December 13-án az 1.m osztály ellátogatott az Ötvenhatosok terén álló MikulásGyárba, ahol leadták az összegyűjtött játékokat, könyveket a rászoruló gyerekek részére.

  

  

                                            A többi kép ITT tekinthető meg.

Pótbefizetés december hónapban

 

Tisztelt Szülők!

Az idei évben december 22-ig van lehetőség pótbefizetésre, azt követően az év pénzügyi zárása miatt nem áll módunkban számlázni.

Üdvözlettel, Farkas Tünde

Tudásbajnokság bajnokai

Gratulálunk a 3.m osztály csapatának! A gyerekek a Tudásbajnokság különdíjában részesültek. Nagy Anna tanítónő készítette fel tanítványait a versenyre.

Adventi vásár

December 9-én adventi vásárt tartottunk a Dobsuliban. A tornateremben és a harmadik emeleti folyosón igazi vásári hangulat volt. A vásárt sok anyuka, apuka, nagymama, nagypapa és testvér kereste fel. A program végét közös éneklés zárta, ahol karácsonyi dalokat énekelt angolul a lelkes diákokból összeállt kórus.

 

 

                                           A többi kép ITT tekinthető meg.

Mikulás az iskolában

 

 

Mikulás napja van ma. Nagyon sok gyerek várta már ezt a napot. Nem hiába, hiszen találkozhattak a Mikulással itt az iskolában. Apró ajándékot is kapott mindenki.

 

 

                                            A többi kép ITT tekinthető meg.

Télköszöntő 2016.

Mikulás a K11-ben

 

 

 

December 5-én iskolánk kisdiákjai a K11-be látogatottak, ahol gazdag program várta a gyerekeket. A műsor után a gyerekek személyesen találkoztak a nagyszakállú Télapóval, aki megajándékozta az izgatott gyereksereget 1-1 Mikulás-csomaggal.

 

 

                                            A többi kép ITT tekinthető meg.

 

"Télapó itt van"

Délelőtt megérkezett a Télapó a Kertész utcába. Az alsó tagozatosok a tornateremben fogadták, majd az osztályokba is belátogatott.

A 4.b osztály is ünnepelt.

Nyílt nap szakgimnázium 9. évfolyamosoknak

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2016. december 7. szerdán 9-11 órakor a Kertész u. 30-ban.

Nyílt nap a leendő 9. évfolyamosoknak

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2016. december 7. szerdán 9-11 órakor a Kertész u. 30-ban.

Mikulástúra

Hideg, de szép napsütéses időben a Lőrinci tanösvényen jártunk, ahol várt minket a Mikulás. Családias és hidegtűrő csapatunk a kiadott feladatlapokkal is igyekezett megbirkózni, melyekre a válaszok a tanösvényen elhelyezett táblákon voltak megtalálhatók, bár a google is nagy segítség  volt.
Januárban folytatjuk!

Vetélkedő az alsósoknak

Szerdán színes vetélkedőn vettek részt az alsós csapatok a "Hulladékhasznosítási Hét" keretében.

Előadás a K30 színpadán

A K30 színpadán, a szakgimnáziumi hallgatóink és pedagógusaink,
Nagyváradi Erzsébet és Rubold Ödön színművészek a „Színpad és kínpad 1956-1958” előadását láthatták.

Pódium összeállítása az 1956-os forradalom színházi történéseit beszélte el.

Szó volt az önállósodási kísérletekről, a vidéki eseményekről, a beszervezésekről, majd a büntetések változatosságáról, a megtorlások tényeiről és a szétszóratásról. Sorsok és szakmai események dokumentatív felidézésére törekedtek a versek, színészi vallomások, naplórészletek, továbbá minisztériumi, rendőrségi, belügyi anyagok összeillesztésével. 
Az előadás során felvillant Sinkovits Imre ’56-os naplójának részletei, Raksányi Gellért, Darvas Iván, Bessenyei Ferenc, Mensáros László írásos és rendőrségi anyagai. 
A diákság, művészi szemmel is átélhette az 1956-os forradalom eseményeit.

Köszönjük szépen!

Próba a József Attila Színházban

 

 

November 30-án a József Attila Színházban járt a 4.d és a 3.m osztály. Diákjaink az Ádámok és Évák Ünnepe c. eseményen (általános- és középiskolai színjátszó csoportok találkozója) fognak részt venni 2017. január 10-én.
A látogatás során a gyerekek megismerkedtek a mentoraikkal és megnézték a színpadot. A próbák során a József Attila Színház művészei segítik a felkészülést, a vezető pedagógus munkáját. Diákjaink izgatottan készülnek az előadásra.

 

 

                                             A többi kép ITT tekinthető meg.

Magyarország 10 legszebb szecessziós épülete között van a Dobsuli

Magyarország 10 legszebb szecessziós épülete között van a Dobsuli épülete, derül ki a nlcafe.hu cikkéből: http://www.nlcafe.hu/utazas/20161126/magyarorszag-10-legszebb-szecesszios-epulete/

Boldog Karácsonyi ünnepeket!

 

Nagyon boldog, békés karácsonyi ünnepeket!

 

 

 

 

Karácsony a Dobsuliban

 

 

A téli szünet előtti napon iskolánk tanulói karácsonyi hangulatban töltötték el a napot az iskolában. Az osztályok az iskola karácsonyfája előtt némi kis műsort adtak elő. Balog Attila igazgató helyettes édességet osztott a gyerekeknek. A karácsonyi ünneplést az osztályokban is megtartották, de voltak osztályok, akik különböző helyekre látogattak el, mint például: a 2.m a Vörösmarty téri vásárra, a Mikulásgyárat a 2.m, 3.m  és a 4.k is felkereste.

 

  

                                           A képek ITTtekinthetők meg.

 

Boldog Karácsonyt!

Elsők lettünk!

Fenyőfánk a Király utcában, a K11-ben. 

A díszítésről  készültek a képek, azóta megtudtuk a szavazás eredményét is: Első helyezést kaptunk! Úgy látszik, sokaknak tetszett a mi különleges karácsonyfánk, melyet Rendek Marci (4.a) ötlete alapján a 8.b-s lányok díszítettek föl - színes ceruzákkal.

A jövője is jó, rászoruló családhoz, gyerekekhez kerül. 

Luca napi vásár a Dobsuliban

 

 

December 12-én Luca napi vásár volt a Dobsuliban. Az alsó tagozat a földszinti folyóson, míg a felső tagozat az udvaron varázsolt igazi vásári hangulatot. Az ebédlőben finomabbnál finomabb sütemények várták az édességre vágyókat. A vásárt sok anyuka, apuka, nagymama, nagypapa és testvér kereste fel. A vásárt közös éneklés zárta, ahol a karácsonyi dalokat angolul énekelt a lelkes diákokból összeállt kórus.

 

 

                                            A többi kép ITTtekinthető meg.

Karácsonyfa-díszítő verseny

December 11-én a 2.m osztály a K11 Művészeti és Kulturális Központban (Király utca 11.) járt, ahol az általános iskolák között meghirdetett karácsonyfa-díszítő versenyen vett részt. A feldíszített fát egy rászoruló család fogja megkapni.

Megjelent a DOBNEWS

Megjelent a DOBNEWS 3. decemberi száma. Sok érdekes cikket, olvasnivalót találtok benne. Keressétek osztályfőnökeiteknél, a Büfében vagy az 5.k osztályban! Jó szórakozást!

A karácsony szíve – A Charis Bible College előadása

 

 

December 11-én a Charis Bible College - A karácsony szíve angol nyelvű előadását nézhették meg iskolánk 7-8.osztályos tanulói. Az előadást angol nyelven hallhatták a tanulók.

A műsor végén a vendégek kötetlen beszélgetést folytattak a gyerekekkel.

 

 

                                            A többi kép ITT tekinthető meg.

1.d osztály programjai

A Király utcai Közösségi Házba hangulatos műsorral érkezett a Mikulás. Iskolánkból az 1. d osztályosok gyerekek várták.

Az 1. d-sek múzeumi foglalkozáson vettek részt a Hadtörténeti Múzeumban. Megismerkedtek a fegyelem és a motiváció fontosságával, fegyvernemekkel. A gyalogság, a lovasság  és a tüzérség egyenruháit, fegyverzetét nézték meg. 

Kézműves foglalkozáson patrontáskát készítettek.

A Budapesti Vándor Kórus Mikulás-koncertje

 

 

December 4-én a Budapesti Vándor Kórus Mikulás-koncertjén iskolánk kiskórusa is szerepelt. A műsorban felléptek: Gulyás Botond 5.k, Csekei Boldizsár 5.k osztályos tanulóink, majd az 5.m osztály lépett színpadra. Ezután a 6.m ritmusjátéka következett. Hatvani Lóránt 7.k és Tóth András 7.k osztályos tanulóink gitár duója után a külföldi tanulóink bemutatkozása és a Csendes éj 1. versszaka hangzott el különböző nyelven. A koncert 2. felében a Budapesti Vándor Kórus énekelt. Közben a kvíz kérdéseire is meg kellett felelni a közönségnek. A jó választ a Mikulás szaloncukorral jutalmazta. A koncertet közös ének zárta.

 

 

                                            A többi kép ITT tekinthető meg.

Mikulásváró műsor a Klauzál téri piacon

 

 

 

December 4-én iskolánk első évfolyama részt vett a Klauzál téri Vásárcsarnokban Mikulásváró műsorán (az Önkormányzat szervezésében). A műsor után a gyerekek személyesen találkoztak, a nagyszakállú Télapóval, aki megajándékozta az izgatott gyereksereget 1-1 Mikulás-csomaggal.

  

 

                                             A többi kép ITT tekinthető meg.

Mikulás a Dobsuliban

 

 

December 4-én reggel Mikulások és krampuszok várták a gyerekeket az iskola előtt. Mindenki nagyon örült a Mikulásoknak. Ma rengeteg mosolygós gyereket lehetett ma látni a Dob utcában az iskola környékén...

 

 

                                             A többi kép ITT tekinthető meg.

Télköszöntő

Szeretettel várnak mindenkit december 12-én a K11-be a Télköszöntő programra! A programok mellett forró italok és kürtőskalács is kapható lesz!
A programra a belépés ingyenes!

Mikulás érkezett

A Mikulásnak sok dolga volt pénteken. Először az egész alsó tagozatot látogatta meg, majd az osztályokba is bement.

Utána még az óvodákba is vitt ajándékot.

Decemberi programok

Decemberi programok

Szalagtűző Bál 2015

Pénteken került megrendezésre a 12. évfolyam szalagtűző bálja.

Barlagtúra

Az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola tanulói barlangtúrán vettek részt.

Luca napi vásár

 

December 12-én Luca napi vásárt rendeztünk a Dobsuliban.  Az alsós osztályok a földszinti folyóson árulták a szebbnél szebb karácsonyi áruikat, míg a felsősök az udvaron felállított sátrakban. A vásári hangulat kint is, bent is teljes volt. A könyvtár ezen a délutánon Attila bácsinak és „Grincs” barátunknak köszönhetően átvarázsolódott magán-mozivá, míg Edina Néni a könyvtár előtt a „Tegyél egyet- Vegyél egyet” polc könyveit kínálta. Az ünnep hangulatát a tanári kar kórusa hozta egy kicsit közelebb angol nyelvű karácsonyi dalaival.

 

 

                                            A többi kép ITT tekinthető meg.

Életképek a Karácsonyi Vásárról

Pénteken délután az alsó tagozat karácsonyi vásárt rendezett. Sok szép, saját készítésű dolgokat árultak.

Rajzpályázati eredményeink

Rajzpályázat a gyermekekért

Iskolánk és a Hetedhét Gyermekjóléti Központ rajzpályázatot hirdetett a Rózsa u. 3-as szám alatti asztalitenisz klub dekorálása céljából. Tanulóink közel 100 db pályamunkát készítettek el.

A színitagozat fellépése

December 5-én pénteken és 6-án szombaton a színi tagozat musical és operett blokkal lépett fel a Syma Csarnokban rendezett Nyugdíjas börzén. A képen a szereplők a koreográfus és a rendező látható.

Mikulás

 

 December talán az egyik legjobban várt ünnepe a gyerekek számára a Mikulás. Iskolánkba december 5-én látogatott el a jóságos, nagyszakállú Télapó! Mivel a Dobsuliba csupa jó gyerek jár, így minden osztályba bekopogott és minden gyerek szaloncukrot kapott tőle. A kicsik lelkesedve fogadták őt, de voltak, akik megszeppentek a Mikulástól. A gyerekek verssel ,énekkel köszönték meg a Télapó kedvességét.

 

                                             A többi kép ITT tekinthető meg.

Óvodából iskolába - szakmai bemutató óvónőknek

 

Az óvoda és az iskola közötti átmenet alakulása nagyon fontos a gyermek életében, hiszen egy életre meghatározza a tanulásához való viszonyát. Hogy hogyan fog beilleszkedni az osztályba, s hogyan fog megfelelni az iskola elvárásainak? Ezek a kérdések merülnek fel az mind az óvoda, mind az iskola és a szülők részéről a közelgő iskolaválasztás idején. Nagy felelősség ez a szülőnek és pedagógusnak egyaránt.
Ezért szervez iskolánk évek óta bemutató órákat a kerületben dolgozó óvónők számára.  November 25-én Hoffer Horténzia tanítónő tartott bemutató órát elsős kisdiákjaival. Itt alkalmuk volt az óvodapedagógusoknak megfigyelni Zia néni alkalmazott módszereit. A bemutató foglalkozás után szakmai konzultációt tartottak, ahol a pedagógusok beszélhettek sikereikről, gondjaikról, tapasztalataikról. Zia néni az általa alkalmazott Meixner-módszer előnyeit emelte ki a kollégák előtt.
Mindenki egyetértett abban, hogy ez a program komplexitásával remekül illeszkedik az óvoda-iskola átmenet időszakához, mert a gyerekek sokoldalú fejlesztését szolgálja.

                                            A többi kép ITT tekinthető meg.

Meghívó - Adventi gyertyagyújtás

Pasta-party

 

November 26-án Pasta-party-t rendeztek a szakiskolában. A versenybe nyolc csapat nevezett be;  1. BIG NIGA (10.évf.), 2. BLACK ROSE (10.évf.),  3. VÉGZŐS KIS KUKTÁK(11.évf.),   4. IZMOS CSAPAT (11.évf.), 5. A KONYHA FŐNÖKEI (12.évf.), 6. OSZTÁLYTÁRSAK (12.évf.),  7. SPOMPATO NEL CIBO (12.évf.),  8. TÉSZTAKEVERŐK(12.évf.). A versenyzőknek tésztából kellett egy-egy ételt elkészíteni . A zsűrinek pontozni kellett az étel íz világát, a tálalást és a nevezési lap is külön pontot ért. A zsűri hosszas tanakodás után A KONYHAFŐNÖKEI csapatát értékelte a legjobban, de a többi csapat is szoros küzdelemben maradt csak alul. Gratulálunk minden résztvevőnek és a versenyt lebonyolító tanárnőknek: Könczölné Marosi Andreának és Gerendás Anikónak!

 

                                            A többi kép ITT tekinthető meg.

Szalagtűző Bál

Szombaton este a végzősök számára mindig emlékezetes marad. A Szalagtűző Bál nagy esemény a szülőknek és a végzősöknek.

Az osztálytánc képei

A műsort az alsóbb évfolyamos színisek adták.

Az est fénypontja a keringő:

Versenyeredmény

Iskolánk tanulói eredményesen szerepeltek a kerületi népdaléneklési versenyen.