ÖKO TÁMOP 3.1.4 Erasmus+


"A muzsika világa" ifjúsági bérletsorozat

A Filharmónia Magyarország a 2016/2017-es évadban is meghirdeti „A muzsika világa” ifjúsági bérletsorozatot. A programról itt olvashatnak:

 

2016. október 18. kedd 14.30
Uránia Nemzeti Filmszínház

„Ezer év kórusai”
Közreműködik a Nemzeti Énekkar
Vezényel: Somos Csaba

A közös éneklés, a kórus-éneklés hagyománya több, mint ezer évre nyúlik vissza az európai zenetörténetben. Műsorunk a kezdeti egyszólamú gregorián dallamoktól a reneszánsz madrigálokon és a barokk korálokon keresztül idézi fel a kórusművészet évszázadait a romantikus szerzők nagyszabású kompozíciói és a kortárs szerzők különleges és népszerű művei bemutatásával.

2017. február 21. kedd 14.30
Uránia Nemzeti Filmszínház

„Duna-parton van egy malom…”
Barangolás Közép-Európában
Közreműködik a Forgó Együttes
(Az együttes tagjai: Gózon Éva – ének, hegedű, Tekauer Léna – ének, koboz, Tímár Sára – ének, Éri Katalin – ének, nagybőgő, gardon, Nedeczky Júlia – klarinét, szaxofon)
Az együttes tagjai a magyar és más népek zenéjét formálják saját hangjukra. A dunántúli, erdélyi, gyimesi és moldvai dallamok mellett délszláv, horvát és macedon dallamokat is előszeretettel muzsikálnak, énekelnek. A tiszta forrás alapos ismerete mellett, a népzene esszenciáját megőrizve, fontos számukra a női többszólamúság. Népzenei hagyományból indul, amit szabadon variál jazz és klasszikus zenei elemekkel. Céljuk, hogy közelebb hozzák a népzenét egy folyamatosan megújuló, mindenki számára élvezhető formában, a határokat kitágítva a Kárpát-medence területére.

2017. április 4. kedd 14.30
Uránia Nemzeti Filmszínház
„Ezer arcú szaxofon”
Közreműködik a Budapest Saxophon Quartett

A szaxofonkvartett műfaja sem korban, sem a repertoár méretében nem hasonlítható például a 250 éves tradíciójú vonósnégyeshez, de a népszerű fúvós hangszercsalád együttmuzsikálása is több évtizede meghonosodott már a világ számos pontján, és kiváló kvartettek alakultak és működnek sikerrel. A Budapest Szaxofon Kvartett közel húsz éves fennállása során a magyar koncertélet gyakori, elismert résztvevőjévé vált. Tagjai vezető fővárosi zenekarok tagjai, akik fontos pedagógiai munkásságot is végeznek. Repertoárjuk nagy része átirat, mely a barokk kortól napjaink népszerű

Bérlet ár 1400 Ft
Jegyár: 600 Ft