ÖKO TÁMOP 3.1.4 Erasmus+


Óvodából iskolába - szakmai bemutató óvónőknek

 

Az óvoda és az iskola közötti átmenet alakulása nagyon fontos a gyermek életében, hiszen egy életre meghatározza a tanulásához való viszonyát. Hogy hogyan fog beilleszkedni az osztályba, s hogyan fog megfelelni az iskola elvárásainak? Ezek a kérdések merülnek fel az mind az óvoda, mind az iskola és a szülők részéről a közelgő iskolaválasztás idején. Nagy felelősség ez a szülőnek és pedagógusnak egyaránt.
Ezért szervez iskolánk évek óta bemutató órákat a kerületben dolgozó óvónők számára.  November 25-én Hoffer Horténzia tanítónő tartott bemutató órát elsős kisdiákjaival. Itt alkalmuk volt az óvodapedagógusoknak megfigyelni Zia néni alkalmazott módszereit. A bemutató foglalkozás után szakmai konzultációt tartottak, ahol a pedagógusok beszélhettek sikereikről, gondjaikról, tapasztalataikról. Zia néni az általa alkalmazott Meixner-módszer előnyeit emelte ki a kollégák előtt.
Mindenki egyetértett abban, hogy ez a program komplexitásával remekül illeszkedik az óvoda-iskola átmenet időszakához, mert a gyerekek sokoldalú fejlesztését szolgálja.

                                            A többi kép ITT tekinthető meg.