ÖKO TÁMOP 3.1.4 Erasmus+
×

Figyelmeztetés

JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: /data/c/f/cf207990-eea7-430d-8fd5-3c6168c93ab8/erzsebetvarosiiskola.hu/web/images/2014/k30szepbeszed

×

Megjegyzés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2014/k30szepbeszedKazinczy verseny

Iskolánkban került megrendezésre a kerületi Kazinczy szép magyar beszéd verseny, 2015. február 11-én. A versenyző diákok és felkészítő tanáraik a kerület öt iskolájából érkeztek: Alsőerdősori iskolából, Baross Iskolából Fasori Gimnáziumból, Kertész és Dob utcai iskolákból.

A zsűri Szakács Béla Kazinczy díjas tanárból, dr. Hubert Ildikó irodalomtörténészből és Bihariné Tarnai Szilvia logopédusból állt. A diákok által hozott szövegek felolvasása után a kötelező szövegek jöttek, amiket már sokkal kevesebb ideig gyakorolhattak a versenyzők. A szövegek felolvasása kb. három percig tartottak, idegen szavat, párbeszédet nem tartalmaztak. A lényeg a hibátlan felolvasáson és a helyes hangsúlyozáson volt. A zsűri igyekezett jó tanácsokkal ellátni a gyerekeket, felhívva a figyelmet a szép magyar beszéd fontosságára. 
 A Kertész utcaiak jól szerepeltek a versenyen. Az 5-6. osztályosok közül Surányi Bertalan 2. helyezést kapott, Mátéfi Mária tanítványaként. Míg Szeitz Dorottya 7. b. osztályos tanuló szintén a 2. helyet hozta el, Bendzsák István tanár úr felkészítésével.

{gallery}k30szepbeszed{/gallery}