ÖKO TÁMOP 3.1.4 Erasmus+
  • Az iskolai étkeztetés változásáról és a gyermekfelügyeletről a tájékoztató ITT olvasható.
  • Az egyeztetett felvételi jegyzék alapján a 2021-2022 tanév 9. évfolyamára felvett tanulók ITT tekinthető meg.
  • Aktuális szülői tájékoztató ITT olvasható.
  • Kertész utca 30.
  • Dob utca 85.
  • Bővebb információt ITT olvashat
  • Bővebb információt ITT olvashat. Lehetőség van online jelentkezésre és banki átutalásra is. A jelentkezési lap ITT tölthető le.
×

Figyelmeztetés

JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: /data/c/f/cf207990-eea7-430d-8fd5-3c6168c93ab8/erzsebetvarosiiskola.hu/web/images/2014/k30barlang

×

Megjegyzés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2014/k30barlangAz Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola tanulói barlangtúrán vettek részt.

 

A rossz idő ellenére is nekivágtunk 2014. december 6-án a Mikulás-napi jutalomtúránknak. Az iskola szervezésében meglátogattuk a Pál-völgyi és a Szemlőhegyi-barlangokat.
Szakavatott túravezetők segítségével ismertük meg a barlangok kialakulását, jellemzőit és felfedezésük történetét.
A Pál-völgyi barlangban kezdtük a túrát. Mindent megtudtunk a cseppkövek kialakulásáról, és név szerint is megismerhettük  a legérdekesebb cseppköveket a barlangban. Különösen tetszett a "Meseterem" és az "Állatkert". Nagyon izgalmas volt, amikor szűk és meredek létrán kellett másznunk, vagy amikor a túravezető lekapcsolta az összes villanyt és a barlangot teljes sötétségében megtapasztalhattuk.
Egy rövid tea- és szendvics (kinek zsíros kenyér)- szünet után átsétáltunk a Szemlőhegyi-barlangba, ahol nem cseppköveket, hanem borsóköveket és karfiolokat, sőt, még kristályokat is láthattunk. Ez a barlangi séta sokkal rövidebb volt, mégis nagyon elfáradtunk a végére.
Denevérekkel sajnos (szerencsére?) nem találkoztunk, pedig megtudtuk, élnek ezekben a barlangokban.
Köszönjük, hogy ilyen vidám, kellemes és élménydús programban lehetett részünk!

{gallery}k30barlang{/gallery}