ÖKO TÁMOP 3.1.4 Erasmus+


Szakgimnáziumi programok

VERSENYEREDMÉNYEK

Iskolánk tanulói sikeresen szerepeltek a KORTÁRS VERSELŐ online versmondó versenyen. 

Sárközi Luca (10.a) I. helyezést ért el.
Samu Dorina (10.a) II. helyezést ért el.
Varga Dóra (11.a) II. helyezést ért el.
Szalay Eszter Barbara (9.a) III. helyezést ért el.
Bognár-Benedek Sára (10.a), Gesch Dániel (11.a) és Mészáros Napsugár (10.a) különdíjat kapott. Emléklapot kapott Tauber Boglárka (9.a), Szeibert Dorottya (10.a).
Felkészítő tanáruk: Schramek Géza
Gratulálunk nekik!

BALLAGÁS

"Bár zord a harc, megéri a világ,
Ha az ember az marad, ami volt:
Nemes, küzdő, szabadlelkű diák."
(Ady Endre)
Az idei évben ismét nem kerülhetett sor a hagyományos ballagási ünnepségre, így virtuálisan köszöntjük végzős tanulóinkat. Hétfőtől 29 diákunk kezdi meg az érettségi vizsgákat közép-, illetve emelt szinten. Nagyon sok sikert kívánunk nekik!

SZÍNHÁZI VILÁGNAP 2021. MÁRCIUS 27.

Az idei évben ugyan elmaradtak a megszokott előadások, de a Színházi Világnap alkalmából szeretnénk megosztani néhány képet növendékeink korábbi fellépéseiről.

MELLÉKSZAKKÉPESÍTÉS

Fleischer Adrienn, 12.a osztályos tanuló beszámolója

"Iskolánk lehetőséget adott egy úgynevezett mellékszakképesítés választására, melynek pontos megnevezése: Előadóművészeti program- és projektszervező. Az osztályunk kétharmada élt is ezzel az alkalommal.
A képzés két éven át tartott, melynek során tanultunk projektmendzsmentet és rendezvényszervezést, valamint az előadóművészet különböző ágainak történelmét is részletesebben átvettük. Ahhoz, hogy ezt a szakmát megszerezzük először is egy projektmunkát kellett készítenünk, miben egy komplett előadóművészeti rendezvényt szerveztünk meg. Különböző elemzések, táblázatok és költségvetések sorai következett ebben az időben.
Leírhatatlan érzés volt a kész szakdolgozatunkat kinyomtatva a kezünkben tartani. Mindezek után következett a szóbeli része a vizsgánknak. Ekkor bemutattuk a rendezvényünket egy prezentáció segítségével, majd részleteztük a 20 tétel egyikét. A szóbeli feleletek nagyon barátságosan teltek és megtisztelő volt, hogy a vizsgabizottság kollégáknak szólított minket.
Cseppet sem bántam meg, hogy vállalkoztam a képzésre. Mindent összevetve élveztem a munkafolyamatot és büszke vagyok magamra és az osztálytársaimra is. Megnyugtató érzéssel tölt el, hogy miután véglegesen kilépek az iskola ajtaján az érettségi bizonyítványom mellett egy szakmát igazoló okiratot is tarthatok a kezemben."

PÉNZ7 A KÖZÉPISKOLÁBAN

Idén a 10. osztály vett részt a március elején megrendezésre kerülő Pénz7en.
A téma ez alkalommal a tudatos családi pénzkezelés volt. E témakör kibontása során a diákok prezentáció segítségével ismerkedhettek meg a családi költségvetés módszereivel.
A szünet után a vállalkozással kapcsolatos tudnivalókról lesz szó. Egy önkéntes a Pénz7 keretében felvett egy előadást, amit videóról tekinthetnek meg majd a tanulók.

Tar Krisztina