ÖKO TÁMOP 3.1.4 Erasmus+


AZ ÉN VILÁGOM…

AZ ÉN VILÁGOM…

A Zuglói Civil Ház a Magyar Kultúra Napja alkalmából rajzpályázatot írt ki kisiskolásoknak. A „Dobsuliból” a 3.k és a 3.m osztályok tanulói küldtek be rajzokat. A téma egy olyan képzeletbeli világ bemutatása, amelyben az alkotó gyermek szívesen élne. Nagyon sok szép és érdekes rajz érkezett be a szervezőkhöz. Iskolánkból a 3.k-s tanulók értek el helyezést:

 

 

MÉHES TÜNDE MÓNIKA (3.k) / II. díj

„Az angyalok megvédik a házamat”

MARIÁN HANNA (3.k)  / különdíj

„Felhők közti élet”

NÉMETH RENÁTA (3.k) / különdíj

„Az én kristályvilágom”

TÉCSI PATRIK, TÉGLÁS KORNÉL (3.k) / különdíj

„Fejlett rendszer”

 

A 3.k-s tanulók fogalmazást is írtak, ezekből is idézünk egy pár érdekes részletet, amely evvel a témakörrel foglalkozik:

 

Én egy olyan világban szeretnék élni, ahol a házak és a kastélyok a felhőkön vannak. Itt nincsenek autók, mert mindenki tud repülni. A legtöbb állat kutya meg farkas, persze -a macskákat kivéve- más állatok is vannak. Ebben a világban tündérek élnek, akik kutya- vagy farkasháton is közlekednek. Nincs olyan tündér, akinek ne lenne kutyája vagy farkasa.”

(M. Hanna)

 

„Olyan világban szeretnék élni, ahol indákon lehetne lengni a majmokkal s a gorillákkal, ahol lehetne egy faházam, s friss lenne a levegő, robotok és füst nélkül. A majmok a barátaim lennének. Szeretnék a majmokkal játszani a magas fákon, onnan nézni, milyen kicsi a világ...”

(H. Roland)

 

„Az én világomban szabály lenne, hogy ha kivágsz egy fát, hármat kell ültetned helyette, és meg kell védened a természetet.”

(Sz. Zsófia)

 

„Azt szeretném, ha angyalok lennének a házunk körül, ha minden meglenne abból, amit szeretek.”

(M. Tünde Mónika)

 

„Az én világomban szuper-erők vannak: tűz, víz, levegő, föld, repülés stb. Ilyen az én világom.”                                     

(Ü. Mátyás)

 

„Az én világom egy igazi kristályvilág, amiben gyönyörű kristálypaloták, kristályházak, kristályállatok és kristálytavak lennének. A paloták falai gyémántból, a kastélyok falai pedig jégből, a padlók pedig ezüstből lennének. A kastélyokat s a palotákat a gyémántsárkányok őrzik.”

(N. Renáta)

 

„Az én világomban együtt élnék kedvenc egeremmel, Rágcsával. Veszélyeken mennénk keresztül: nekem lenne nyílvesszőm és nyilam, az egerem meg minden egérnél bátrabb lenne. Lenne egy gyönyörű ruhám is. Nagyon megijedtem, amikor a múltkor a fűnyíróval találkoztunk, majd később egy macskával, s egy kutyával is. Majdnem meghaltam, de az egerem megmentett. Azóta is ő az én legjobb barátom.”

(N. Liliána)                                                             

MINDANNYIUKNAK GRATULÁLUNK!

/Fóris Katalin/