ÖKO TÁMOP 3.1.4 Erasmus+


Szakgimnáziumi programok

SZÍNHÁZI VILÁGNAP 2021. MÁRCIUS 27.

Az idei évben ugyan elmaradtak a megszokott előadások, de a Színházi Világnap alkalmából szeretnénk megosztani néhány képet növendékeink korábbi fellépéseiről.

MELLÉKSZAKKÉPESÍTÉS

Fleischer Adrienn, 12.a osztályos tanuló beszámolója

"Iskolánk lehetőséget adott egy úgynevezett mellékszakképesítés választására, melynek pontos megnevezése: Előadóművészeti program- és projektszervező. Az osztályunk kétharmada élt is ezzel az alkalommal.
A képzés két éven át tartott, melynek során tanultunk projektmendzsmentet és rendezvényszervezést, valamint az előadóművészet különböző ágainak történelmét is részletesebben átvettük. Ahhoz, hogy ezt a szakmát megszerezzük először is egy projektmunkát kellett készítenünk, miben egy komplett előadóművészeti rendezvényt szerveztünk meg. Különböző elemzések, táblázatok és költségvetések sorai következett ebben az időben.
Leírhatatlan érzés volt a kész szakdolgozatunkat kinyomtatva a kezünkben tartani. Mindezek után következett a szóbeli része a vizsgánknak. Ekkor bemutattuk a rendezvényünket egy prezentáció segítségével, majd részleteztük a 20 tétel egyikét. A szóbeli feleletek nagyon barátságosan teltek és megtisztelő volt, hogy a vizsgabizottság kollégáknak szólított minket.
Cseppet sem bántam meg, hogy vállalkoztam a képzésre. Mindent összevetve élveztem a munkafolyamatot és büszke vagyok magamra és az osztálytársaimra is. Megnyugtató érzéssel tölt el, hogy miután véglegesen kilépek az iskola ajtaján az érettségi bizonyítványom mellett egy szakmát igazoló okiratot is tarthatok a kezemben."

PÉNZ7 A KÖZÉPISKOLÁBAN

Idén a 10. osztály vett részt a március elején megrendezésre kerülő Pénz7en.
A téma ez alkalommal a tudatos családi pénzkezelés volt. E témakör kibontása során a diákok prezentáció segítségével ismerkedhettek meg a családi költségvetés módszereivel.
A szünet után a vállalkozással kapcsolatos tudnivalókról lesz szó. Egy önkéntes a Pénz7 keretében felvett egy előadást, amit videóról tekinthetnek meg majd a tanulók.

Tar Krisztina

SIKERES PÁLYÁZAT

Iskolánk 9.a osztályának tanulója, Cornea Viktória kiemelkedő tanulmányi eredményével elnyerte a "Kőbánya Számít Rád " tanulmányi ösztöndíjat. Gratulálunk Vikinek a sikeres pályázathoz!

SZÉP MAGYAR BESZÉD VERSENY

Szakgimáziumunk két tanulója, Karsay Vivien (9.a) és Ribiánszky András (12.a) kiváló eredménnyel bejutott a Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd Verseny országos fordulójába. 

Felkészítő tanár: Lakatos István és Schramek Géza.  

Gratulálunk, és további sikeres versenyzést kívánunk!