ÖKO TÁMOP 3.1.4 Erasmus+


Cikkek

Szűrő

Tavaszi papírgyűjtés 2019.

  

Tavaszi papírgyűjtést szerevzünk a Dobsuliban. Részletes információt ITT olvashat.

Víz, víz, víz...

Mácius 22-én a Dobsuli diákjai is megemlékeztek a Víz világnapjáról. Ebben az évben az esemény szlogenje: Vizet mindenkinek! Ez a jelszó pontosan érzékelteti, milyen nagy kihívás ma a világban, hogy minden egyes ember számára elérhető legyen a víz. Jelenünk és az eljövendő generációk sorsa múlhat azon, hogy miképp gazdálkodunk a Földön meglévő vízkészleteinkkel, hogyan óvjuk és hasznosítjuk vizeinket. Ezekre a fontos dolgokra hívták fel pedagógusaink a gyerekek figyelmét ezen a napon. Az alsó tagozatos tanulók 8 helyszínen kapcsolódtak különböző feladatokon keresztül a "vizes" eseményekhez. A felső tagozatosok a Fenntarthatósági Témahét keretein belül kapcsolódtak a Víz világnapjához.

  

         

                                               A többi kép ITT tekinthető meg.     

 

Április 18-án került sor a Víz Világnapja alkalmából megrendezett verseny eredményhirdetésére. A nyertes Kricsfalussy-Kovács Gréta 3.m osztályos tanuló lett. Nyereménye: 2db jegy a Vízipók- csodapók c. rajzfilmre, amit majd a Művész Moziban nézhet meg. Gratulálunk!

  

                                           A többi kép ITT tekinthető meg.

 

                   

Hungaricum Élményház

 

Március 21-én a 6.k és a 7.k osztály tanulói egy szenzációs interaktív kiállítás formájában ismerték meg évezredes értékeinket a Hungaricum Élményházban.

  

               A többi kép ITT tekinthető meg.

Budai Várnegyed

 Március 19-én a 6.k és a 7.k osztály tanulói a Budai Várnegyedbe látogattak Zsóka nénivel és Ági nénivel. A "középkori séta" legfontosabb helyszínei a Budavári Palota, Sándor - palota, Mátyás - templom, Szent Miklós domonkos kolostor, Halászbástya és a Hadtörténeti Múzeum voltak.

                                         A többi kép ITT tekinthető meg

Ideiglenes felvételi rangsor

Március 15-i ünnepély

SIKER

A kerületi vers- és prózamondó versenyen:
- Papp Zsadány 6. a osztályos tanulónk vers kategóriában 2. helyezést,
- Soós Janka 7. b osztályos diákunk próza kategóriában 2. helyezést ért el.
Kiemelkedő eredményükhöz szívből gratulálunk!

LÁTOGATÁS AZ MTVA SZÉKHÁZÁBAN

A 7. a és a 8. a osztályok látogatást tettek a Magyar Televízió székházában. Televíziótörténeti kiállítást, a sportközvetítések stúdióját, jelmeztárat és egy filmet láthattak a televíziózás történetéről. Ezután a látogatóstúdióban kipróbálhatták a gyerekek a kamerákat, képvágást, riportot készíthettek, időjárást mondhattak.
Szép élményekkel távoztak!

A kommunizmus áldozatainak emléknapja

A 11. a osztályt ma, a kommunizmus áldozatainak emléknapján Vécsei H. Miklós színművész vezette végig a Terror Háza múzeumon. Megrázó és felejthetetlen élmény volt. Köszönjük!

FARSANG 2019

Ma a pöttyös és a csíkos jegyében folyt a vigadalom a K30-ban.

Kerületi Kazinczy szépkiejtési verseny

Kerületi Kazinczy szépkiejtési verseny zajlott tegnap iskolánkban. Intézményünk tanulói közül Demeter Richárd és Mezei László képviselte az 5-6.-os korosztályt, Szabó Ákos pedig a 7-8.-osokat. Mindhárman színvonalasan szerepeltek. A 7. B osztályos Szabó Ákos 3. helyezést ért el, amihez szívből gratulálunk!

FELLÉPÉS A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

11. osztályos színi tagozatos növendékeink tegnap a Nemzeti Színház színpadán mutathatták be Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című drámai költeményének egy jelenetét az Ádámok és Évák ünnepe elnevezésű rendezvényen. A teljes művet 10 középiskola közreműködésével állították színpadra a szervezők. A mienk volt a nyolcadik jelenet, amelyet Lakatos István tanár úr nagy szakmai hozzáértéssel dolgozott fel kiváló színészi teljesítményeket produkáló, rendkívül összeszedett, remek csapatával. A zsűri lelkes dicséretét szívmelengető volt hallgatni. Nagyon gratulálunk a csoport összes tagjának és felkészítő tanáraiknak, Lakatos Istvánnak, Tar Krisztinának és Iszályné Bencs Adriennek.

Akkreditált kiváló Tehetségpont

Örömmel tájékoztatjuk az oldal látogatóit, hogy a Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakgimnázium és Szakközépiskola Tehetségpont a 2018/19. évi akkreditációs folyamatban való részvétele eredményeként az Akkreditált kiváló Tehetségpont címet nyerte el!
A tehetségpont akkreditáció eredményét szimbolizáló tábla és oklevél ünnepélyes átadására 2019. március 23-án 9.50-kor a budapesti Szent Imre Gimnázium dísztermében kerül sor.

Értékelés

 

Ünnepi megemlékezés

 

Március 14-én rendhagyó módon emlékeztünk meg az 1848. március 15-ei eseményekről. Szebeni Ági néni és Tóth Annamária tanárnők által összeállított műsort az iskolarádión keresztül hallgattuk meg a 3. órában. A negyedik órában a tornateremben egy hatalmas kokárdát alakítottunk ki élőképben. Grecsnik Györgyi néni vezényletével „megszólalt” a nemzeti színű kokárda. Az 1848–49-es forradalomhoz és szabadságharchoz kapcsolódó legismertebb és legszebb katonadalok csendültek fel ily módon.

  

  

                                            A többi kép ITT tekinthető meg.

Angol vendégek

 

Március 12-én 23 angol tanárjelölt és két kísérő tanár látogatott el a Dobsuliban. Harangozó Hajnalka bemutatta iskolánkat és képzési rendszerünket a külföldi vendégeknek. A tájékoztató után 3 angolórát néztek végig a diákok. A látogatás végén kérdéseket tehettek fel a vendéglátó tanárnőnek.

  

  

                                           A többi kép ITT tekinthető meg.

„Okosan a befektetésekről” Pénz7

 

 Az idei tanévben a Pénzügyi és Vállalkozói Témahét megtartására, vagyis a Pénz7 programra 2019. február 25. és március 1. között került sor. A 2019-es Pénz7 pénzügyi témája az „Okosan a befektetésekről”, amely fontos ismeretanyag a mindennapi pénzügyek terén. A 3-6. évfolyamon 1 óra, míg 7-8. évfolyamon 3 óra állt rendelkezésre a téma feldolgozására. Ezenkívül a 3-4. évfolyamon ismét megrendeztük a pénzügyi akadályversenyt. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, mint szakmai együttműködő partner közreműködésével a Pénz7 az előző tanévhez hasonlóan vállalkozási témával is bővült: „A problémafelismerés és az üzleti ötlet” témakörben (üzleti ötlet, marketing, valamint csapatmunka és együttműködés). Ily módon a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése is helyet kapott. A program lebonyolításában Domokosné Tóth Erzsébet és Gömöry Zoltánné vett részt. Munkájukat banki önkéntesek és vállalkozói önkéntes is segítette.

/Gömöry Zoltánné/

  

  

                                                A többi kép ITT tekinthető meg.