JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost


Cikkek

Szűrő

Nyílt nap az alsó tagozatban

Kedves Szülő!

 

Szeretné megismerni gyermeke barátait, akikről otthon mesél?

Szeretné látni, hogy milyen egy matek óra 2016-ban?

Mit tud angolból?

Jöjjön el az ALSÓS NYÍLT NAPRA!

Szeretettel várjuk!

                                                        Ujvárosi Mónika munkaközösség-vezető

                                                        Tillinger Péter igazgató

 

 

 

 

 

1.a

2016. március 3.

9-11 óráig

1.b

2016. március 3.

9-11 óráig

1.d

2016. március 3.

9-11 óráig

2.a

2016. március 1.

9-12 óráig

2.b

2016. március 3.

8-10 óráig

3.a

2016. március 1.

du. 16-17 óráig

Farsang

Az alsós farsang képei jó hangulatról és ötletes jelmezekről tanúskodnak.

Örökös ÖKOiskola

2015 szeptemberében az iskola elnyerte az

"ÖRÖKÖS ÖKOISKOLA" 

címet

A biztonságos internet napja

 2016.02.09. A biztonságos internet napja

Ezen a napon az osztály szülői munkaközösségének meghívására az UPC informatikai szakembere, Ihracska Zoltán tartott interaktív előadást a világháló veszélyeiről a 3.a osztályban.Folytatásképpen kérdőíveket fogunk kitölteni az elhangzottakkal kapcsolatban.

11.a osztály látogatása az ELTE-n

A 11.a osztály is látogatást tett február 10-én az ELTE Lágymányosi Campusán, a Hulladék Akadémia rendezvényén. A kidobni ítélt anyagok újra hasznosítása mellett átgondolhattuk a szemét történelmét, de arra is lehetőségük volt a gyerekeknek, hogy hulladékot szortírozzanak. A tárlatot szakavatott vezető segítségével kísérhettük végig. Ez a rendezvény is hozzájárult a környezettudatosabb magatartás kialakításához.

 

3.a-sok a Hulladék Akadémián

2016.02. 09-én az ELTE Lágymányosi Campusán egy rövid ideig a Hulladék Akadémia hallgatói lehettünk.Tanultunk a hulladéktörténelemről,a hulladékok környezeti hatásáról, a hulladékpiramisról és a komposztálásról.
Ez a különleges oktatási forma színesítette az iskolánkban zajló környezeti nevelést,hozzájárult a környezettudatos magatartás kialakításához.

Rendhagyó történelem óra a középiskolában

Január végén ismét iskolánkba látogatott Raphael Lewy Izraelből, aki rendhagyó történelem órát tartott a 11 és a 12. évfolyamos diákoknak. Az 54 tanuló érdeklődéssel, időnként megrendülve hallgatta Rafi bácsi emlékeit a holokausztról, valamint a modern Izraelről. 3 fontos dolgot emelt ki hallgatóságának az előadó :az utóbbi témából:Izrael mezőgazdaságát, hadiipari fejlesztéseit, valamint a nyelv kifejezőképességének fejlődését. A holokauszt eseményeit a 12-esek éppen ezt megelőzően tanulták történelemből, így össze tudták kötni a tanultakat és a személyes eseményeket. 

Kazinczy verseny 2016

Február 3-án ismét iskolánk adott otthont a kerületi Kazinczy versenynek, ahol a minél szebb, kifejezőbb és helyes olvasást díjazták. A zsűri elnöke Szakács Béla Kazinczy-díjas szaktanácsadó, valamint Hubert Ildikó irodalomtörténész és iskolánk logopédusa felhívták a versenyzők figyelmét a szöveg megértésének fontosságára, valamint több jó tanácsot adtak az 5-6-os és a 7-8-os korcsoportban versenyző diákoknak.

Surányi Bertalan, iskolánk diákja, Mátéfi Mária tanárnő tanítványa megosztott 3 helyezést kapott. Gratulálunk.

Mackónap az alsó tagozaton

 Alsós témanap: Medvék minden mennyiségben
2016. február 2-án , amikor a medve kibújik a barlangjából,mackónapot tartottunk az alsó tagozaton.Mindenki elhozhatta kedvenc játékmackóját, medvékről olvastunk, verseltünk, énekeltünk, még a matematika feladatok is az "időjós" állatokról szóltak.
Mivel a medvék aznap meglátták az árnyékukat, még várnunk kell a jó időre!


Keresés