JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost


 „Színház az egész világ…” - pályázat

Kategória: Pályázatok

NTP-KNI-17-0187

 

 Iskolánk több éve támogatja a tehetséges tanulókat. A tehetségfejlesztés az egész tantestület szívügye. A színi szakkörben és a hozzá kapcsolódó fellépésekben látjuk ennek egyik lehetőségét.

A Nemzeti Tehetség Program pályázatán „A hazai és határon túli nevelési intézményekben működő komplex tehetséggondozó programok támogatása”  iskolánk színi szakköre ( 20 fő) alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program megvalósítására  677 000.- Ft vissza nem térítendő támogatást kapott.

 

„A színjátszó szakkör és a kiegészítő tevékenységként választott múzeumpedagógiai foglalkozás a Bajor Gizi Múzeumban egy olyan komplex művészeti, tehetséggondozó foglalkozássorozat tervezete, mely az iskolánkba járó, színjátszáshoz kedvet érző gyerekek számára biztosít értelmes, alkotó tevékenységformákat. A színi előadások létrehozása során nemcsak színészi tevékenységek gyakorlására, hanem a színházi szakma más területeinek megízlelésére is mód nyílik: díszlet- és jelmeztervek készítése és kivitelezése, technikai berendezések kezelése, koreográfiai, dramaturgiai alapismeretek elsajátítása. A szakkör két előadás megalkotása köré épül. Felkérést kaptunk a József Attila Színháztól az Ádámok és Évák ünnepe című programon való fellépésre jövőre, illetve az iskolai március 15-i ünnepély műsorának elkészítésére. Az alkotó folyamatot ez a két feladat inspirálja majd. Mindezeket dramatikus játékokkal egészítjük ki, melyek gyakorlatai átszövik a foglalkozásokat.” (részlet a pályázatból)

A szakmai megvalósításért Mátéfi Mária tanárnő felel.

 2017. szeptember 1.

 Rákosfalvi Nóra 

koordinátor

Beszámoló