JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost
  • Aktuális szülői tájékoztató ITT olvasható.
  • K30
  • Dobsuli
  • Az őszi szünetről részletes információ ITT olvasható. A szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéhez a tájékoztató ITT, a nyilatkozat ITT olvasható, illetve tölthető le.
  • Kedves Szülők! A tanévkezdéssel kapcsolatos informácók ITT olvashatók

Szűrő

Kis kémikusok az 1.d osztályban

Tegnap komoly kémiai kiképzésben részesültek a gyerekek a Mosolygós fogacskák c. pályázatra készülés során. Megnéztük, hogy az ecetben ázó vöröskáposzta levél pirosra, a szódabikarbónás oldatban ázó kékre változott.Elhangzott a savas és lúgos kémhatás kifejezés, sőt több gyerek a ph értékről is hallott.

Megbeszéltük, hogy a savas ételek, italok rongálják a fogzománcot, ez ellen a fogmosással védekezhetünk.
Mindezek szemléltetésére kis makettet készítettünk, üdítős palack aljából csináltam 2 "fogat", az egyik Lúg-birodalom, a másik Savország lakója volt.Az egyiket fogkrémmel, fogkefével felfegyverzett kis lovagok védték.A védtelen fog viszont szuvasodni kezdett a savak és a cukrok támadása miatt.
A gyerekek tátott szájjal figyeltek és nagyon okos hozzászólásaik voltak.
Tűzhányót is készítettünk: Kb. 3 ev. szódabikarbóna, kevés mosogatószer, színezéknek, hogy hasonlítson a lávához, pirospaprika, majd felöntöttük ecettel.
A savas és lúgos anyagokat vizsgáltuk.... 4x is meg kellett csinálni, nagy siker volt !

A 3.a osztály csokigyárban járt

Idei progjamjainkat gyárlátogatással kezdtük. A csokoládégyártás kulisszái mögé pillanthattunk be  a Bonbonetti cég jóvoltából. Sok érdekességet hallottunk és láttunk, s még kóstolót is kaptunk. Köszönjük szépen a lehetőséget! 

Papírgyűjtés!

Az idei tanévben is lesz papír,- pet-palack, és kupakgyűjtés! Részletekről ITT olvashat.

3D Gallery Budapest "Légy része a művészetnek" c. kiállításán a 6.k osztály

 

Szeptember 22-én a 6.k osztály ellátogatott a 3D Gallery Budapest "Légy része a művészetnek" c. kiállítására. A kiállítás interaktív, az olajfestményeket bátran megérinthették a gyerekek, szabadon pózolhattak a műalkotásokkal. Magyarország egyetlen galériája, ahol kötelező a fényképezőgép és okos-telefon használata! Ez a különleges kiállítás mindenki számára hatalmas élmény volt.

  

  

                                            A többi kép ITT tekinthető meg.

ÖKO-nap 2017.

 

Iskolánk életében fontos és kiemelt terület a környezeti- és egészséges életmódra nevelés. ÖKO-ISKOLAI címünknek megfelelően idén is megrendeztük a már hagyományosnak számító ÖKO-NAPOT szeptember 22-én. Tanórák helyett az osztályközösségek a tanítóink által szervezett ÖKO témanap programját valósították meg. A gyerekek a nap folyamán játékos, kreatív feladatok, filmvetítés segítségével ismerkedtek meg a környezetszennyezés formáival, következményeivel valamint, a környezetvédelem feladataival. Célunk az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a legjelentősebb globális környezetvédelmi problémákra és közös felelősségünkre. Elmondhatjuk, a tanárok és a diákok egyre inkább magukénak érzik az ökologikus gondolkodást és szemléletet.

  

  

                                                A többi kép ITT tekinthető meg.

Öregdiák találkozó

 

 

 Iskolánk 1961-ben végzett diákjai szeptember 15-én, tartották 56 éves osztálytalálkozójukat a Dobsuliban. A 70 éves öregdiákok nosztalgikus hangulatban emlékeztek vissza az itt töltött időkre..

.  

  

                                           A többi kép ITT tekinthető meg.

Fogadóórák 2017/2018. 1 félév

 

A  2017/2018. első félévi fogadóórák időpontjai:

Színisek fellépése

Csütörtökön a színi növendékek felléptek Csepelen! A Csepeli Önkormányzat támogatásával a csepeli iskolások ünnepi színház-beavató előadáson vehettek részt. A Magyar Dráma Napja (szeptember 21.) alkalmából Madách Imre: Az ember tragédiája c. ősbemutatóra emlékeztek és ebből a drámából adtak elő részleteket tanítványaink.

Csokigyárban járt az 5.b osztály

Ma az 5.a osztály ellátogatott a Bonbonetti Csokoládégyárba gyárlátogatásra. A gyerekek megismerkedtek a csokoládé történetével, látták a gyár bonbon részlegét működés közben és persze, kóstoltak a futószalagról éppen lekerülő csokoládéból is.

A vidám ismerkedés közben sok érdekeset tanulhattunk!
 

Ebédbefizetés 2017/2018 tanév I. félévre

Étkezés befizetés november  hónapra:

2017. október 10. kedd 15.00 - 17.00 Kéttannyelvű Ált.Isk. Dob utca
2017. október 11. szerda  7.30 -  9.00

Kéttannyelvű Ált.Isk. Dob utca

Étkezés befizetés december  hónapra:

2017. november 14. kedd 15.00 - 17.00 Kéttannyelvű Ált.Isk. Dob utca
2017. november 15. szerda  7.30 -  9.00 Kéttannyelvű Ált.Isk. Dob utca

Étkezés befizetés január hónapra:

 
2017. december 12. kedd 15.00 - 17.00 Kéttannyelvű Ált.Isk. Dob utca
2017. december 13. szerda  7.30 -  9.00

Kéttannyelvű Ált.Isk. Dob utca

Étkezés befizetés február  hónapra:

2018. január 16. kedd 15.00 - 17.00 Kéttannyelvű Ált.Isk. Dob utca
2018. január 17. szerda  7.30 -  9.00 Kéttannyelvű Ált.Isk. Dob utca

 

Táncolj te is a Bihariban!

A Bihari János Művészeti Iskola várja a táncolni vágyó, népi játékokat szerető gyerekeket. Részletekről ITT olvashat.

Ebédbefizetés 2017. október hónapra

 

2017. szeptember 19. kedd 15.00 - 17.00 Kéttannyelvű Ált.Isk. Dob utca
2017. szeptember 20. szerda  7.30 -  9.00 Kéttannyelvű Ált.Isk. Dob utca

Barátkozó találkozó

 

 

Szeptember 2-án, szombaton  barátkozó találkozón vettek részt az 1.k osztályos gyerekek szüleikkel és a tanító nénikkel.A találkozó célja,hogy jobban megismerjék egymást a szülők,pedagógusok és a gyerekek. A vidám esemény az Olimpiai parkban volt.

  

  

  

Tanévnyitó, 2017. szeptember 1.

Szeptember elsején elkezdődött az új tanév. Iskolánk igazgatója, Tillinger Péter ünnepélyes keretek között nyitotta meg a tanévet. Ezután a 4.k osztály tanulói adták elő ünnepi műsorukat. Majd Dobsulis diákokká avattuk iskolánkba lépő elsőseinket. Az önkörmányzat az idei tanévben is iskolakezdési csomaggal ajándékozta meg első osztályos tanulóinkat. 

  

  

                                               A többi kép ITT tekinthető meg.

A Zene Világnapja

A mai napon, a Zene Világnapján énekszótól volt hangos az iskola. A szünetekben az énekkar biztatta éneklésre a többi tanulót.

A NÉPMESE NAPJA - MEGLEPETÉS MESE ALSÓSOKNAK A 9.-ES SZÍNI NÖVENDÉKEINKTŐL

2005 tavaszán a Magyar Olvasástársaság felhívással fordult mindazokhoz, akiknek fontos a népmesék fennmaradása és a mesékben élő bölcsesség továbbhagyományozása, hogy csatlakozzon ahhoz a kezdeményezéshez, amely szerint szeptember 30. – Benedek Elek születésnapja – legyen a népmese napja.

Iskolánk csatlakozott a felhíváshoz.

Ez alkalomból lepték meg 9. osztályos színi növendékeink az alsó tagozatos tanulókat néhány népmese előadásával, amit a kicsik nagy szeretettel és érdeklődéssel fogadtak.

 A 4.a osztályban is megünnepelték  Népmese Napját. 

Színi tagozatos növendékek előadásában népmeséket hallgattunk, majd mesés feladatokkal birkóztunk meg. Egy mese jellegzetes szavaiból kapott mindenki egyet, ezekből alkottuk meg saját körmesénket, majd összehasonlítottuk az eredetivel.
Aztán meseíró verseny következett, a végén az osztály szavazott a legügyesebben megírt és legszebben előadott mesére.
A képen a nyertesek láthatók, az első díj egy batyu " hamuba' sült "pogácsa volt, a többiek meséje  mesemézest  érdemelt.

 

Fogadó órák 2016/2017. 1 félév

 

A 2016/2017. tanév I. félévének fogadó óráinak időpontjairól itt olvashat.

FUTOTTUNK, MINT A NYÚL!


Iskolánk diákjai, tanárai, szülők, rokonok is rajthoz álltak, és célba értek a 7. kerületi Futó- és gyaloglónapon a Városligetben.

 

A Világ legnagyobb tanórájához csatlakoztunk

A  2.d és a 4.a osztály is csatlakozott a Világ legnagyobb tanórájához. Együtt megnéztük a globális célokat megismertető animációs filmet, közben ráhangolódtunk  a közös gondolkodásra: Mi mit tehetnénk az élhetőbb világért ?

Tanévnyitó túra a Somlyó – hegyi tanösvényen

 A tanév túrázós részét szeptember 17-én nyitottuk meg a BTSSZ által szervezett tanévnyitó túrával. Lelkes kis csapatunk – gyerekek, szülők, tanárok, az esős időjárás ellenére is jókedvűen teljesítette a laza 5 km-es távot.

12.a kirándulása

Esztergomban ès Párkányban jártunk

Osztályfőnökünk előrukkolt egy olyan ötlettel,(amit tegyünk hozzá az osztály három èvig rágta a fülèt, hogy mikor esedèskes egy kèt napos kirándulás), így hát Èva nèni kedvezni szeretett volna nekünk, de minket valahogy jobban inspirált egy városnèző kirándulás. A mi második anyukánknak el is indította fantáziáját ès máris intézkedni kezdett egy esztergomi kirándulás lebonyolításában, melyet a szlovák földön lèvő Párkány követne. 

Becsengettek

Elkezdődött a tanév!

Képek a tanévnyitóról:

Tanévnyitó 2016.

Szeptember elsején elkezdődött az új tanév. Iskolánk igazgatója, Tillinger Péter ünnepélyes keretek között nyitotta meg a tanévet. Ezután a 4.d osztályosok adták elő ünnepi műsorukat. Majd Dobsulis diákokká avattuk iskolánkba lépő elsőseinket. Vendégünk volt Vattamány Zsolt a kerületünk polgármestere, aki iskolakezdési csomaggal ajándékozta meg első osztályos tanulóinkat.

 

 

                                           A többi kép ITT tekinthető meg.

 

Egy Dobsulis kisdiák sikere

 

 

 

Iskolánk 4.d osztályos tanulója, Bán Adrienn ismét sikert aratott az "Választottam, váltottam, kombináltam” című rajzával az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap rendezvénysorozat részeként meghirdetett rajzpályázatán. Adriennt különdíjjal jutalmazták alkotásáért. A pályázat témája az intermodalitás, a környezetkímélő közlekedési eszközök kombinálása volt. A pályázat szlogenje a "VáltsVálasszVariálj", amihez találóan választott címet az  ifjú alkotó. Gratulálunk!

    

                              Adrienn többi rajzát ITT nézhetik meg.

                                                                                                     

 

 

Meghívó óvodásoknak

 MEGHÍVÓ

 

                                                                   „Lép a Tavasz, kuncog a Nyár, csosszan az Ősz, Tél hezitál.
                                                       Együtt járják, mégis oly egyedül! Körtáncukhoz senki se’ hegedül.”

                                                                                                                   Tóthárpád Ferenc: Körtánc

 Szeretettel meghívjuk

A Boldog Iskolásévekért Alapítvány rendezvénysorozatára

az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskolába

 

1.alkalom: 2015. október 13. kedd 16:00-17:00 óráig

Helyszín: 1073 Budapest, Kertész utca 30.

2.alkalom: 2015. október 21. szerda 16:00-17:00 óráig

Helyszín: 1077 Budapest, Dob utca 85.

3.alkalom: 2015. november 10. kedd 16:00-17:00 óráig

Helyszín: 1073 Budapest, Kertész utca 30.

 4.alkalom: 2015. december 2. szerda 16:00-17:00 óráig

Helyszín: 1077 Budapest, Dob utca 85.

 

Megtisztelő jelenlétükre feltétlenül számítunk!

Az iskola nevelőtestülete

 

A program támogatója:

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros  Önkormányzata

Tengeri kajakos járt iskolánkban

Tengeri kajakos előadása

Vasárnapi kirándulás

A szép őszi erdővel ismerkedtünk a Budai-hegyekben.

Meghívó

Szeretettel meghívjuk A Boldog Iskolásévekért Alapítvány rendezvénysorozatára az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskolába.

Kajakkal Európa körül

 

Ma az Erzsébetvárosi Egészség és Sport Hét rendezvénysorozat egyik
programjaként iskolánkba látogatott Végvári Tamás sportoló. Végvári
Tamás kajakkal járja be a Földet, és október elején  indul
Európa-kerülő útjára. Filmvetítéssel egybekötött élvezetes előadást
tartott a felső tagozatosoknak.
„Az Európa kerülő kajakos utazás első 5.000 kilométeres, Athénig tartó
szakaszáról szóló előadásában a legfontosabb kérdések kerülnek
napirendre: Finom-e a horvát horgászok harcsapaprikása? Jó-e tolóhajó
mellett zsilipelni a Vaskapu gátjánál? Hány szúnyog van a
Duna-deltában? Mit gondolnak a magyar tengeri kajakosról a
fekete-tengeri vízimentők? Hány nap alatt lehet elvezni Ázsiáig?
Milyen széles a Boszporusz Isztambulnál? Hogy néz ki tavasszal egy
kajak, ha télen Törökországban tyúkok laktak benne? Mi az a
„kamion-kayaking”? Léphetnek-e nők az Athosz-hegyi Köztársaság
területére? Egyáltalán, hol van az?”

 

 

Nagy Sportágválasztó

 

 

 

 

Iskolánk felső tagozatos osztályai szeptember 18-án ellátogattak a Nagy Sportágválasztóra. A tanévkezdés fáradalmait félretéve, lelkesedéssel vettünk részt a rendezvényen. A bejáratnál kaptunk ásványvizet, almát továbbá egy térképet is, ennek segítségével könnyen tudtunk tájékozódni. Gyönyörű időnk volt, a nap hétágra sütött. A helyszínen soha nem látott gyereksereg volt, kb. 10000 fő, az ovisoktól a középiskolásokig. A hagyományos sportágak mellett sok különlegesnek számító sportágat ismerhettünk meg, próbálhattunk ki. Mindenki talált kedvére valót a 100 sportág közül, bár a kipróbáláshoz türelemre, kitartásra volt szükség a hosszú sorok miatt. Aki esetleg feladta a várakozást, nem unatkozott, mert a nagyszínpadon folyamatos műsorral szórakoztatták a résztvevőket. Olimpiai bajnokokból, híres sportemberekből sem volt hiány. Érdekes beszélgetéseket, riportokat hallhattunk velük. Kellemes délelőttöt töltöttünk együtt.                                                      

   Grecsnik Györgyi és Gömöry Zoltánné Marika néni
                                                                                                                                                                                    

 

 

                                         A többi képet ITT nézhetik meg.

Ebédbefizetés

 

Tisztelt Szülők!

 

Tájékoztatjuk Önöket

a 2015/2016-os tanév első félévi

étkezés befizetési időpontokról, helyszínekről.

 

November hónapra:

2015.10.13. 14.00-17.00 óráig Dobsuli, 1. emelet

2015.10.14. 7.30-10.00 óráig Dobsuli 1. emelet

 

December hónapra:

2015.11.10. 14.00-17.00 óráig Dobsuli, 1. emelet

2015.11.11. 7.30-10.00 óráig Dobsuli, 1. emelet

 

Január hónapra:

2015.12.08. 14.00-17.00 óráig Dobsuli, 1. emelet

2015.12.09. 7.30-10.00 óráig Dobsuli, 1. emelet

 

Február hónapra:

2016.01.12. 14.00-17.00 óráig Dobsuli, 1. emelet

2016.01.13. 7.30-10.00 óráig Dobsuli, 1. emelet

 

A fent megjelölt időpontokon túl lehetőség van pótbefizetésre az Akácfa u 61. szám alatt

7.30-14.00 óra között.

 

  2015. 09. 21.                                     Iskolavezetés

 

Testnevelés a Városligetben

 

        

   

                           A többi kép ITT tekinthető meg.

 

Fogadóórák - 2015/16. tanév

 

  Név Időpont
1. Ambrus Edina
szerda 11.50-12.35
2.
Balog Attila - igazgatóhelyettes
hétfő 8.00-8.45
3. Budai Edit Rózsa
hétfő 10.00-10.45
4. Dudás Ildikó
szerda 9.00-9.45
5. Dudás Rita
hétfő 10.00-10.45
6.
Fekete Erika
hétfő 12.45-13.30
7. Fóris Katalin
kedd 11.50-12.35
8. Fűrészné Igari Ilona
szerda 11.50-12.35
9. Gbúr Tímea
péntek 10.55-11.40
10. Gerendás Anikó
hétfő 10.55-11.40
11. Gömöry Zoltánné
szerda 11.50-12.35
12. Gősi Andrea
péntek 13.40-14.25
13. Granát Ágnes
kedd 11.50-12.35
14. Grecsnik Györgyi
hétfő 15.00-16.00
15. Gyulai Emese
szerda 11.50-12.35
16. Harangozó Hajnalka
kedd 11.50-12.35
17. Hoffer Hortenzia Enikő
péntek 11.50-12.35
18. Hollósyné Várszegi Zsuzsanna
szerda 12.45-13.30
19. Ipacs Gábor
kedd 12.45-13.30
20. Joey de Guzman
kedd 12.45-13.30
21. Kálmán Katalin
szerda 8.00-8.45
22. Karikó Zoltán
csütörtök 10.00-10.45
23. Kecskés Krisztina
péntek 11.50-12.35
24. Kolozsi László
szerda 10.00-10.45
25. Kovács Andrásné
szerda 10.55-11.40
26. Laczkó Lászlóné
péntek 10.55-11.40
27. Lőrincz Anikó
hétfő 11.50-12.35
28. Ludányi Eszter
csütörtök 9.00-9.45
29.
Luiszer Miklós
kedd 11.50-12.35
30. Mészárosné Tatai Beatrix
szerda 10.00-10.45
31. Murgulyné Lakatos Melinda
péntek 11.50-12.35
32. Nagy Anna
kedd 10.00-10.45
33. Nagyné Stramszky Katalin
csütörtök 11.50-12.35
34. Oláh Mihályné Halasi Ilona
szerda 11.50-12.35
35.
Petróné Petrovánszki Anita
péntek 11.50-12.35
36. Ráczné Balassa Ildikó
szerda 10.00-10.45
37. Rizik Attila
csütörtök 12.45-13.30
38. Sárkány Andrea
csütörtök 12.45-13.30
39. Sike Csilla
szerda 12.45-13.30
40. Ms. Jill
szerda 11.50-12.35
41. Szebeni Ágnes
csütörtök 10.55-11.40
42.
Tillinger Péter - igazgató
előre egyeztetett időpontban
43. Tóth Annamária
szerda 14.00-15.00
44. Zselenkó Ágnes
csütörtök 13.40-14.25
Gyógytestnevelők:
45. Simon Magdolna
előre egyeztetett időpontban
46.
Vidács Gáspár
előre egyeztetett időpontban
Pszichológus:
47. Plesz Barbara előre egyeztetett időpontban

 

 

Adománygyűjtés

Fényképezés

 

Egyéni fényképezés: 2015. szeptember 17-én, csütörtökön 9 órától
Választható :
10 cm x15 cm  ( levelezőlap méret)        380,-Ft/db
15 cm x 21cm  ( A5-ös    méret )           510,-Ft/db
Kulcstartó                                           400,-Ft/db
Hűtőmágnes                                       500,-Ft/db
21 cm x 30 cm  ( A4-es méret )         1.400,-Ft/db
21 cm x 30 cm   naptár A4-es          1.400,-Ft/db
A szülők az elkészült felvételekről indexképeket kapnak, ebből választhatják ki a számukra megfelelőt.

Miniszteri oklevél ünnepélyes átvétele

 Szeptember 3-án ünnepélyes keretek között vette át Tillinger Péter iskolánk igazgatója Stefán György tankerületi igazgatójától a miniszteri dicséretet tanúsító oklevelet, amit azEmberi Erőforrások Minisztériuma adományozott iskolánknak. A Kertész utcai iskolában megrendezett ünnepségen megjelentVattamány Zsolt kerületünk polgármestere és Vető Marietta alpolgármester asszony is.

 

 

                                       A többi képet ITT tekinthetik meg.

Miniszteri dicséretet kapott iskolánk

Az EMMI iskolánkat a kiemelkedő pedagógiai munkájáért miniszteri dicséretben részesítette. Az oklevelet Stefán György tankerületi igazgató adta át. Az ünnepélyes átadón részt vett Vattamány Zsolt polgármester úr és Vető Marietta alpolgármester asszony. A színvonalas műsor iskolánk jelenlegi és volt diákjai adták, akik a művészet valamely területén kiemelkedő eredményeket értek el.

 

Gratulálunk! 

Évnyitó

Szeptember 1-én becsengettek, megteltek a folyosók, tantermek ünneplőbe öltözött gyerekekkel. A tanévnyitó ünnepség 9 órakor kezdődött az iskola udvarán. A TűzfalRehab program keretein belül elkészült falfestmény óriási sikert aratott a diákok, a szülők és az iskola dolgozói között. Az ünnepségen iskolánk igazgatója mondott köszöntő szavakat, majd megnyitotta a 2015/2016-os tanévet. A tanévnyitó ünnepségünkön megjelent kerületünk polgármestere, Vattamány Zsolt is. aki ajándékcsomaggal lepte meg elsős tanulóinkat az iskolakezdés alkalmából. A műsorban a Lukács testvérek mondtak az évkezdéshez kapcsolódó kedves verset. Rizik Attila tanár zenés műsorával vidám hangulatot keltett, nem volt olyan diák, aki arcára nem csalt mosolyt. Az elsősök Dobsulissá avatása sem maradhatott el. A legkisebbek a "Tudás Kapuján" átlépve megkaptak a sárga nyakkendőt az iskola jelvényével együtt, így az ünnepség végén igazi dobsulisokká váltak.
Szeptember elsején kaptuk a hírt, hogy iskolánkat minisztériumi kitüntetésben részesítette az EMMI!

   

                     

 

 

 

                             A többi kép ITT tekinthető meg.

 

Becsengettek a K30-ban.

Becsengettek a K30-ban.

Reggel tanévnyitó ünnepéllyel nyitották a tanévet a K30-ban. Az ünneplőbe öltözött tanulók fájó szívvel búcsúztak a szünidőtől, de várakozással tekintettek az új tanév elé.

Az ünnepségenTillinger Péter igazgató úr mondott beszédet, melyben köszöntötte az elsősöket, és kiemelte, hogy az iskolát minisztériumi kitüntetésben részesítette az EMMI. A felsőbb éves diákok zenés műsorral fogadták a megilletődött elsősöket, akiket az önkormányzat is meglepett egy ajándékcsomaggal az iskolakezdés alkalmából.

 

Jó tanulást kívánunk!

Testvériskolai látogatás

Testvériskolai látogatás

2014. augusztus 16-tól 24-ig Sveti Vlas-ban töltött egy hetet az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola tizenhárom színi tagozatos növendéke és két pedagógusa, a Bolgár tengerparti város és az Erzsébetvárosi Iskola között 2013 júliusában létrejött testvériskolai megállapodás keretében.

Teszt

......